СОС трябва да гласува таван на цените на такситата до средата на май

Предложението на Столична община е пределната цена за дневните превози да бъде 1.30 лв., а нощната – 1.60 лв. на километърСтолична община предлага пределни цени за дневна тарифа от 1.30 лв. и 1.60 лв. на километър за нощна тарифа да бъдат гласувани от Столичния общински съвет. Общинският трябва да да гласува решението си до средата на май, съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.  Той заяви, че определянето на пределна цена няма да доведе до увеличаване на цени на таксиметровите услуги. Според Христов с тази мярка ще се ограничат превозите на много високи цени, които извършват определени таксиметрови фирми.


Зам-кметът по транспорта припомни, че до момента няма пречки, при определянето на  каквато и да е цени за таксиметров превоз. Ако бъде въведена пределна цена, установените нарушители ще бъдат глобявани първоначално с 3 хил. лв. Христов посочи, че общината има готовност да въведе и трета цена - за таксиметров междуградски превоз. По думите му решението е консултирано с таксиметровите компании, които обхващат около 80% от колите, които извършват подобни  услуги в столицата.Според кмета Йорданка Фандъкова борбата на общината да превърне София в туристическа дестинация в момента минава през значително високи сметки за превоз от летището до определена точка в града. Това по нейните думи не ни прави привлекателна дестинация за посетители.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK