Мениджърите коментират

Беше ни трудно да получим нужния кредит за финансиране на клуба. От банката смятаха, че връщането ще е много трудно. За радост успяхме да върнем заема за по-малко от планирания период от 7 години. Все още обаче не сме върнали инвестицията за построяване на клуба. Факт е, че ако предлагахме само тенис като възможност за спорт, нямаше да успеем да си върнем първоначалните заеми толкова бързо.


Юлия Берберян, тенис клуб "Малееви"


 В клуб "Дианабад" имахме 7 корта, които за една година отчетоха приход от около 30 хил. лв. Почти всички приходи, които получавахме, отиваха за покриване на разходите, особено през зимния сезон. Бизнесът не е никак печеливш, а инвестицията в тенис корт е доста голяма. Само за последните 5 години вложихме около 500 хил. лв., а си върнахме около половината. Успехът зависи от мястото на корта, популярността му и времето за игра.
Борислав Георгиев, управител на тенис клуб "Лозенец 2000"


 Основният финансов гръб на клуба ни са аматьорите. В момента членовете на клуба са около 70 души, като те плащат и членски внос. Допълнителна финансова помощ получихме благодарение на програма "Красива България". За две години получихме общо 60 хил. лв., с които обновихме клуба - трибуни, ремонт на кортове и съблекални. Субсидията, която получаваме от държавата, е доста малка и се базира на резултатите на клуба в ранглистата на Българската федерация по тенис. Тя възлиза на 10-12 хил. лв. За радост Министерството на младежта и спорта осъзна, че е важно не само да се подкрепят федерациите, но и самите клубове, така че тази субсидия може да се увеличи.


Явор Цаков, президент на тенис клуб "Левски София"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK