Брюкселският съд забрани на Гугъл да ползва новини от белгийски медии

Апелативният съд в Брюксел потвърди решението на по-ниска инстанция, че световният интернет гигант Гугъл няма право да използва текстове и снимки от белгийските медии в своите новинарски услуги, съобщават медиите в кралството, цитирани от БТА.


Последното съдебно решение потвърждава съдебни определения от 2006 г. и 2007 г. В реакция на последното решение от американската компания са заявили, че това, което правят, е да дават единствено заглавията на публикациите и директен линк към оригиналното съдържание на материалите.


Според Гугъл, това не ощетява изданията, а насърчава потребителите да посещават техните електронни страници. Засега от компанията не изразяват готовност да се съобразят със съдебното решение, но в информациите се отбелязва, че всеки ден просрочие в тази посока ще води до глоба от 25 000 евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK