AIG промени плановете си за продажба на акции

Книжата на застрахователната компания отбелязаха 8-месечен спад в ценитеAmerican International Group (AIG.N) и Американската хазна промениха плановете си за продажба на акции, след като тези на застрахователната компания отбелязаха продължителен 8-месечен спад, съобщава Reuters.


Очаква се продажбата на акции,  включително допълнителните, да бъде около 10 млрд. USD при първоначална прогноза за  20 млрд. USD. Американското правителство предостави  182 млрд. USD, за да подпомогне  AIG по време на финансовата криза и след нея. По план акциите на AIG трябваше да бъдат продадени чрез IPOпри добра печалба за данъкоплатците.


Според запознат със ситуацията моментът е труден заради настоящото движение на цените на акции, но има инвеститори, които биха платили добра цена за тях. Очаква се пълната продажба  да се състои от 300 млн. акции и допълнителни 15% или общо 45 млн. акции.


Предполага се, че предлагането ще възлиза на 20% от пазарната цена на  AIG. Според запознат 200 млн. от акциите и всички допълнителни ще бъдат предоставени от Американската хазна, като това е 15-процентен дял от участието на хазната в  AIG.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK