Еднодневна стачка свикаха синдикатите днес в Гърция заради строгите икономии

Днешната стачка е свикана от двата най-големи синдиката, представляващи частния и обществения сектор. да блокира повече отбществни услуги и полетите. Правителството наложи съкръщаване на разходите, за да отговори на изискванията за получаване на международния спасителен заем. Много гърци обаче са разгневени от съкращенията на  заплати  и пенсии, загубата на работни места и увеличаването на данъците. Болниците ще работят с минимален персонал, училищата ще бъдат затворени, общински транспорт, летища и докове в голямата си част също няма да работят.


Правителствената фискална програма за преструктуриране се съчетава и с трайна рецеси и повишаване на безработицата до около 15%. Тази седмица в Атина пристига европейска комисия, за да  направи преглед на напредъка на Гърция при изпълнението на условията за спешния заем от ЕС и МВФ от 110 млрд. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK