Raiffeisen Лизинг България получи 20 млн. EUR заем от ЕБВР

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпуска заем в размер на 20 млн. EUR на Raiffeisen Лизинг България, част от групата "Райфайзен Банк Интернешънъл". Средствата от заема са предназначени за финансиране на малки и средни предприятия в страната. В съобщението Raiffeisen поясняват, че със средствата от кредитната линия ще бъде предоставяно лизингово финансиране на местни компании за капиталови инвестиции с цел разширяване на бизнеса им, включващи закупуване на оборудване, лекотоварни автомобили, камиони и ремаркета, както и на леки автомобили за търговски цели.


Финансирането на малки и средни предприятия възлиза на повече от 40% от портфейла на Raiffeisen Лизинг България, чийто капитал е 100% собственост на групата "Райфайзен Банк Интернешънъл". Компанията е партньор на ЕБВР от 2006 г. в рамките на програмата на ЕС и ЕБВР за финансиране на малки и средни предприятия. Настоящата кредитна линия е третата поред, която ЕБВР отпуска на "Райфайзен Лизинг България", като с нея общият обем на финансирането, предоставено от ЕБВР на компанията, достига 40 млн. EUR.


От ЕБВР отчитат, че от началото на дейността си в България са вложили над 2.4 млрд. EUR в различни сектори на икономиката, като по този начин са допринесли за мобилизирането на допълнителни инвестиции от други източници на стойност от над 5 млрд. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK