Над 10 млн. лв. приходи са декларирари 22-ма българи

Според досега обработените данъчни декларации 22-ма българи са декларирали над 10 млн. лв. доход. Причина за това са станали многобройните публични акции на Националната агенция за приходите, които бяха извършени из страната. Това каза пред БНТ изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Той обяви, че предстои съвсем скоро и аптеките, както бензиностанциите да бъдат вързани с информационната система на НАП.


За първите три месеца на годината има ръст на събираемостта - приходите са около 4 млрд. лв, при това при намалено потребление. Красимир Стефанов каза още, че след акцията по бензиностанциите на светло излязли 40 нови бензиностации. Сега идвал ред и на аптеките, като браншът също бил съгласен на това.


"Имахме среща миналата седмица с вицепремиера Дянков и целия бранш фармацевтичен, тъй като нашето звено за управление на риска оценява, че в този бранш около 40% от оборотите се укриват, съответно се укриват данъци и осигуриртелни вноски", каза още Стефанов. По думите му преди време и самите аптеки са имали желание да се свържат, тъй като те също отчитат сиви обороти, а все пак става въпрос за лекарства, които са за здравето на хората. Срещнахме разбиране от цялата браншова организация и това, което сме поставили като срок - до 31 август и те да се вържат със системите на НАП, добави шефът на НАП. На тази среща излезе и една много интересна тема - в по-голямата част от държавите има единна информационна система, която следи всеки вид лекарство с номенклатурен номер и може да каже дали дадено лекарство е в склад на търговец на едро или в аптеката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK