Най-големият мол в София ще има ледена пързалка

Най-големият мол, който все още се строи в София - Paradise Center, ще има ледена пързалка, вътрешни фонтани и водни каскади. Paradise Center ще има естествена светлина и богато озеленяване. За първи път в България дизайнът на пасажите ще наподобява търговски улици и природни пейзажи и ще бъде различен за всяка отделна част на търговския център.


Paradise Center ще има 80 000 кв. м отдаваема площ, а за развлечения са предвидени 25 000 кв. м. Молът се строи близо до бул. "Черин връх", ул. "Сребърна" и бул. "Тодор Каблешков". Предвижда се топла връзка между мола и последната станция на втория метродиаметър.


Най-големият мол у нас трябва да отвори врати в края на 2012 г. "Той ще е от типа лайфстай молове", обясни управляващият партвьор на Forton International - компанията, която ще управлява търговския център и ще отдава площите в него под наем. Лайфстай моловете най-често са до богати жилищни квартали и освен възможности за пазаруване осигуряват и голами възможности за забавление. На първия етаж ще са разположени най-скъпите търговски марки, ще има и изискан ресторант. От Forton твърдят, че ще привлекат международни марки, които нямат магазини в български молове.


Концептуалният дизайн е създаден от архитектите RTKL в Лондон, които са проектирали 4 000 000 кв. м търговски площи. Главен изпълнител на проекта компанията "Комфорт", която построи Grand Mall във Варна, който беше открит преди година. Инвеститор в проекта е компанията "Булфелд", която има опит с най-големия мол в Москва "Ростокино". Неговата отдаваема площ е 170 000 кв. м.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK