САЩ отмениха резултатите от лотарията за Зелена карта

Заради компютърна грешка ще бъдат отменени резултатите от годишната лотария за американски имиграционни визи - известни като зелени карти, е съобщил служител на Държавния департамент на САЩ, предаде БНР. Почти 15 млн. души са участвали в лотарията, която всяка година дава възможност на 50 хил. да емигрират в САЩ без да имат роднина, който живее в страната или работодател, който да ги спонсорира, какъвто е обичайният начин за получаване на американска зелена карта.


10 хил. кандидат-емигранти са били уведомени тази година, че са спечелили възможност да дойдат да живеят законно в страната. Заради грешка в компютърната програма при тегленето на жребия обаче 90% от победителите се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни на 30-дневния срок за регистрация. Затова ще има ново теглене, чиито резултати ще бъдат обявени на 15 юли.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK