Христина Митрева ще представи мотивите за напускането си

В писмо до парламента, шефката на НОИ посочва като основен мотив липсата на политическо доверие в неяМотивите си за подадената вчера молба за оставка ще представи днес пред журналисти управителят на НОИ Христина Митрева. В молба до Народното събрание тя е посочила снемането на политическо доверие като основен мотив.


Шефката на НОИ беше изслушана от парламентарната група на ГЕРБ. Според заместник-председателят на управляващата партия Валентин Николов, причина за оттеглянето на Митрева от поста е несбъднатата прогноза в бюджета на държавното обществено осигуряване. От ГЕРБ обявиха, че започват търсене на човек с иновативно мислене за поста на Митрева.


Още през миналата седмица премиерът Бойко Борисов призова чрез медиите Митрева да подаде оставка. От своя страна шефката на осигурителния институт заяви, че няма да подаде оставка, тъй като никой не е поискал лично освобождаването й. След среща с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и изслушване от парламентарната група на ГЕРБ през тази седмица обаче, Христина Митрева депозира молбата си за освобождаване на поста.


В нея тя посочва, че оставката е резултат от снетата подкрепа от страна на Бойко Борисов, Симеон Дянков и Тотю Младенов, както и че заради създаденото напрежение в обществото тя не може да изпълнява служебните си задължения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK