Проблемите с монополите и мобилните оператори обсъждат на среща в НС

Председателят на парламента Цецка Цачева е бъде домакин на работна среща за сформиране на работни групи за законовите промени, които касаят проблемите с монополите и мобилните оператори, съобщиха от гражданското сдружение "ДНЕС". В срещата ще участват ръководители и представители на парламентарната Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм, Парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Комисията за регулиране на съобщенията и гражданско движение "ДНЕС".


Двете работни групи бяха създадени, съответно - на 3 и на 10 май т.г., след като Националната гражданска инициатива "Срещу произвола на монополите" и Гражданско движение "ДНЕС" внесоха в Народното събрание национална подписка срещу произвола на монополистите и инициираха серия от срещи с представители на българските институции по проблемите на потребителите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK