Параламентът гласува оставката на Митрева като управител на НОИ

Парламентът освободи Христина Митрева като управител на НОИ, след като вчера тя самата подаде оставката си. Депутатите я освободиха с 93 гласа "за", 34 - "против" и 10 - въздържали се. От левицата настояха Митрева да остане на поста и да оттегли оставката си. Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ, която предложи Митрева да оглави осигурителния институт, не взеха думата по време на дискусията по освобождаването й. "Няма да подкрепя вашата оставка, защото вие сте изключителен професионалист, който не заслужаваше такова отношение от управляващите", заяви председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Драгомир Стойнев. "Как да се събират приходи като общо 880 хиляди души в трудоспособна възраст нямат бъдеще на пазара на труда и затова не е виновна Христина Митрева", отбеляза Стойнев.


Колегата му Румен Овчаров посочи, че Митрева няма как да бъде виновна, че България е една от страните с най голяма безработица и инфлация. "Има други виновни, които искат да се скрият зад гърба на Митрева - тези, които по цял ден режат ленти, като се започне от министър-председателя, през министъра на финансите и се стигне до министъра на труда", коментира Румен Овчаров.


Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов подкрепи освобождаването на Митрева, защото оставката й показвала, че парламентът е бил подведен за способностите й да управлява НОИ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK