Христина Митрева: Получих списък с имена от ГЕРБ, които да бъдат назначени

Христина Митрева е получила списъци с имана на хора от структурата на ГЕРБ, които трябва да бъдат назначени на ръководни позиции в Националния осигурителен институт (НОИ). "Имаше един много голям натиск особено в първите няколко месеца, откакто станах управител на НОИ да се назначават хора, без необходимата подготовка", коментира Митрева. Тя допълни, че назначените от ГЕРБ са били четирима - тези, които са показали необходимите познания по време на конкурса. "Това беше една от причините, че се нагнети напрежение - искаха не четири, а 17 човека", коментира бившят управител на НОИ.


Финансовият министър Симеон Дянков е обяснил на Христина Митрева, че ако остане на поста си, ще бъде изолирана от страна на изпълнителната власт. "Беше ми заявено, че не искат да работят с мен - и министъра на финансите, и министъра на труда и социалната политика", оябсни Митрева. Това всъщност е била основната пр ичина да подаде оставка - не иска НОИ да бъде изолиран, защото работата няма да върви добре. В последно време срещите между Митрева и социалния министър са се провеждали много рядко - през месец - месец и половина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK