Посланиците Елена Поптодорова и Джеймс Уорлик канят американски фирми да инвестират в енергийния ни сектор

Според посланикът на САЩ у нас след две години ще е късно за инвестиции у насПокана към американски компании в енергийния и петролния сектор са отправили българският посланик в САЩ Елена Поптодорова и американският посланик в България Джеймс Уорлик по време на посещение в Хюстън. Двамата са на петдневна обиколка за привличане на американски инвестиции, която включва градовете Финикс, Сан Франциско, Чикаго и Хюстън, съобщава БТА.


Поптодорова и Уорлик са запознали базираната в Тексас американска петролна компания "Трансатлантик" със състоянието и перспективите пред енергийния сектор в страната ни. Според Елена Поптодорова диверсификацията на енергийните доставки и повишаването на енергийната ефективност са две области, в които потенциалните американските компании могат да инвестират. Тя призова компаниите да говорят публично, за да се повиши информираността на гражданите за новите видове енергия.


Според посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, решенията, които българското правителство взема сега в енергийния сектор, ще променят региона за десетилетия напред. Той е изтъкнал, че откакто заема поста си в страната ни е прекарал много време в дискусии по енергийните въпроси. Уорлик е подчертал, че нашето правителство иска тясно да работи с Вашингтон в тази област.  Американският посланик у нас е акцентирал на предстоящите важни решения, които правителството ни трябва да вземе в областта на енергетиката. По думите на Уорлик след две години ще бъде късно за инвестиции у нас.


Според ръководителя на "Трансатлантик" Малоун Мичъл България е привлекателна за инвестиции. Той каза, че до края на годината компанията ще изгради два-три сондажа в България. По думите на Мичъл, страната ни има достатъчно залежи на газ, за да покрива нуждите си. Делегацията се срещнала при закрити врати с представители на петролните компании "Шеврон"  и "Ексън Мобил".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK