Roda ще открива магазини в 4-те най-големи града

Магазини от веригата Roda ще бъдат откривани в големите градове на страната, като най-големите ни интереси са към София, Пловдив, Варна и Бургас. "Компанията планира да  отваря и мегамаркети, и супермаркети едновременно", обяви новият управител на  Марин Тодоров. Той е на поста от началото на месеца. Той не се ангажира с времева прогноза и брой нановите обекти от веригата Roda. От дружеството обаче обмислят и изграждане на своя логистична база. Такива вече направиха вериги като "Била" и "Лидл" и т.н.


"Все още не мога да кажа колко нови обекта и къде точно ще бъдат позиционирани те. Водим преговори с инвеститори в молове в страната", каза Марин Тодоров. Засега се очаква, че компанията ще отвори свой обект в "Мега мол" в София, който се строи след тунела за ж.к. "Люлин". Тодоров призна, че ръководената от него компания търси варианти да направи свой обект и в южните квартали на София, но те били примамливи и за други търговски вериги за хранителни стоки. Сега на бул."България" има магазин от веригата "Била", а в "България мол" се очаква да отвори врати втория хипермаркет на френската верига Carrefour. "М този район имаше бързо строителство на жилища, но се получи вакуум при търговските площи", коментира Марин Тодоров.


Сега Roda има 4 мегамаркета в страната – по един в София и Варна и два в Стара Загора. В България "Меркатор – Б" ЕООД има над 260 служители. Тодоров не обяви какви са приходите на дружеството през миналата година. Каза само, че 6 – 8% от тях са от продажбите на продукти от т.нар. собствени марки. Roda предлага на клиентите 200 продукта под собствени марки.Голяма част от тях се произвеждат в Словения. "Продуктите от собствени марки най-често са трайни – шоколади, сокове, енергийни напитки и т.н.", обясни Тодоров.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK