Полша планира голяма инвестиция в шистов газ

Инвестирането в шистов газ ще даде на страната енергийна независимост от Русия Полша планира да направи голяма инвестиция в производството на шистов газ. Този вид газ е огромен източник на енергия, но и на вредни за околната среда химикали. Инвестирането в шистов газ ще даде на страната енергийна независимост от Русия и ще подпомогне икономиката.


Използването на шистов газ започва първо в САЩ и Канада,. Въздействието му върху околната среда ще бъде един от основните въпроси на дневен ред при посещението на Барак Обама във Варшава в края на май.


Някой от американските щати бяха принудени да повишат екологичните си стандарти, след като във водата бяха открити високи нива на метан. Франция също подготвя подобен проект.


Полша няма да се откаже от възможността за ценнния източник на енергия, въпреки риска за околната среда. Проучване на САЩ за региона откри наличието на 5.3 трилиона куб. м от енергийния ресурс в Полша, достатъчни, за да  подсигурят консумацията на енергия на 14 млрд. куб.м на година в продължение на десетилетия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK