НР оборудва лаборатория на ФМИ за 100 хил. лв.

Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски" обяви днес, че с подкрепата на Хюлет-Пакард България открива нова лаборатория и стартира два нови технологични курса. За целите на обученията компанията е оборудвала  лаборатория за 100 хил. лева. Това е третата лаборатория, която НР изгражда и дарява във ФМИ като част от Университетската си програма.


Курсовете по платформи, системи за съхранение и бази данни са разработени по методика на НР специално за студентите от Университета. Трима лектори от HP ще водят обученията, които ще бъдат по един семестър или 15 седмици, с обща продължителност 60 часа. Курсовете са част от свободно избираемата подготовка на студентите по специалностите с профил ИТ. За целите на обученията НР оборудва лаборатория във ФМИ с 25 работни места, с работни станции от серията HP Z200 Workstation, широкоекранни монитори, прожектор и надгради наличното оборудване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK