Hyundai представи автомобил с горивни клетки пред бизнес-лидерите на Европа

Hyundai представи автомобил с горивни клетки пред бизнес-лидерите на Европа

©В доклада си по време на семинар под надслов "ЕС-Азия – решения за устойчив транспорт", Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент на Hyundai Motor Europe представи работата на Hyundai върху намаляването на емисиите на CO2 чре новаторската програма FCEV.


Ръшфорт отбеляза, че меморандума за сътрудничество, подписан миналата седмица между Hyundai и управата на Копенхаген, показва ангажимента на компанията към устойчивото бъдеще на транспорта в Европа. Според клаузите на договореността двете страни ще си сътрудничат върху създаването на инфраструктурата, необходима за доставка и експлоатация на FCEV в Дания.
"Партньорството между частния сектор и правителството като това между нас и управата на Копенхаген е жизненоважно за подпомагане на напредъка в областта на новите технологии и алтернативните горива в предстоящите години, който ще доведе развитието на устойчиви транспортни системи в бъдеще", каза Ръшфорт.
Кметовете на четири други скандинавски града също седнаха зад волана на ix35 FCEV  през миналата седмица, за да се запознаят с технологията, по отношение на която Hyundai вече заема лидерска позиция в Европа. Революционната кола е изложена по време на цялата среща на върха.В рамките на събитието Hyundai демонстрира и най-новия си модел - i40, който излиза на европейския пазар от 1 юни.


"Уверени сме, че i40 ще изиграе ключова роля в затвърждаването на ташето присъствие на европейския пазар", каза Ръшфорт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK