Според опозицията кадровата промяна в транспорта няма да има резултат

В дискусията за оставката на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията опозицията в парламента настоя да разбере истинските мотиви за освобождаването на Александър Цветков, предаде БТА. Депутати от Коалиция за България, ДПС и Синята коалиция заявиха още, че кадровата промяна няма да има резултат, когато липсва ясна политика в сектора. Истинските мотиви за оставката са свързани с вътрешно-партийни интереси, заяви председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев. Той допълни, че не очаква някаква съществена промяна в политиката.


Според Станишев, ако промяната е заради проблеми с еврофондовете, тази оставка е трябвало да бъде факт през миналия декември, когато от ЕК са сигнализирали за проблеми с усвояването на средства по оперативните програми "Транспорт" и "Околна среда".


Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов предположи, че истинската причина за отстраняването на Цветков е "пълната неспособност правителството да направи тежки реформи в българските железници". Световната банка ще откаже заема за БДЖ, защото насреща няма да получи гаранции за промени, заяви Костов.


Тази оставка е изтръгната с мотиви, за които ние само можем да гадаем, заяви Четин Казак. Подходът "проба-грешка" не е работещ механизъм, когато няма добра организация на управлението, заяви Казак. Той допълни, че ДПС няма да подкрепи кадровата промяна, защото тя е напълно безсмислена, когато липсва ясно виждане за усвояването на еврофондове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK