Чужди хотелиери проявяват интерес към България

Според статистиката на бизнес консултантите в София функционират едва 5 500 стаиГрадските хотели в София имат бъдеще и могат да привлекат международни оператори, което ще допринесе за повишаване нивото на обслужване. Това е станало известно по време на дискусия по темата, организирана от "Forton International" и "Cushman&Wakefield", съобщиха организаторите на форума, цитирани от БТА.


Сегментът на градските хотели в София все още се намира в етап на растеж и има място за нови проекти, но единствено в центъра на столицата, смятат консултантите. Според техни наблюдения през последните месеци има интерес за пренасочване на инвеститорите от останалите бизнес сегменти в хотелския. Въпреки, че предлагането в този сектор все още не е голямо, тази тенденцията крие и големи рискове. Да построиш хотел вместо офис сграда, поради затрудненията в офис пазара, крие рискове и би могло да не е правилното решение, особено, ако теренът е разположен извън централната бизнес зона, коментират от "Forton".


Според статистиката на бизнес консултантите в София функционират едва 5 500 стаи, разположени в 3, 4 или 5-звездни хотели с над 50 броя стаи. В Букурещ например броят на стаите в хотел е два пъти по-голям.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK