Либийските бунтовници: Финансовата помощ се бави

По света са блокирани над 165 млрд. USD, принадлежащи на режима на КадафиИкономическият министър на ръководния съвет на либийските бунтовници призова международната общност да побърза с осигуряването на достъп до обещаното финансиране и до замразените банкови сметки, свързани с режима на Муамар Кадафи. Абдула Шамия заяви, че бунтовниците се нуждаят от средства, с които да поддържат икономиката в контролираните от тях региони. Бунтовническото правителство е определило бюджет от 3 млрд. USD за следващите шест месеца, съобщи вчера в Доха финансовият министър на съвета.


Външните министри на страните от 22-членната контактна група за Либия се събраха в Рим по-рано този месец и призоваха финансовите активи, замразени от международните санкции срещу Кадафи, да бъдат предоставени на бунтовниците. По света са блокирани над 165 млрд. USD активи на режима, 33 млрд. USD от които в САЩ. Засега тези средства не са достъпни за бунтовниците и не е ясно кога ще могат да теглят от тях.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK