Александър Цветков бил отстранен заради лоша политика

Александър Цветков остана до известна степен неразпознаваем за Европейската комисия", зави в предаване на бТВ новият транспортен министър Ивайло Московски. Той допълни, че България е единствената страна, през която преминават пет европейски транспортни коридора, а това е силен аргумент за получаване на средства. Според него критиките на Брюксел са към това да бъде подобрен административният капацитет. "В Национална компания железопътна инфраструктура се направиха промени, които доведоха до забавяне на процесите. Става дума за административния капацитет - националната компания бе лишена от голям брой експерти", обясни Московски.


Московски обясни още, че сега се правят безпрецедентни инвестиции в железниците. Някои от тях вече били започнали. А целта е обновяване на железопътната структура. Предвижда се влаковете да могат да се движат със 160-200 км/ч. "Имаме уговорка с ЕК, че ако постигнем тези цели, след 2014 г. те ще бъдат склонни да дадат пари и за влакове", уточни още той.


Вчера Александър Цветков подаде оставка от поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той заяви, че причините са лични, а по-късно стана ясно, че оставката му е била поискана от премиера.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK