Deutsche Bank отрича да е участвала в конспирация

Медийният магнат Лео Кирх обвинява банката, че е предизвикала фалита на компанията муГерманската Deutsche Bank отрече в съда банката да е участвала в конспирация, целяща да събори бизнес империята на медийния магнат Лео Кирх. Кирх иска около 2 млрд. EUR компенсации от банката и бившия й ръководител Ролф Бройер. Той твърди, че Бройер е предизвикал краха на компанията Kirch Group, след като е поставил под съмнение нейната платежоспособност в интервю за телевизия Bloomberg през 2002 г.


Сегашният председател на Deutsche Bank Клеменс Борсиг е казал пред съда, че управителният борд на банката не е обсъждал в детайли бизнесът на Кирх на среща преди интервюто. Той допълва, че никой, участвал в срещата, не е имал изгода от фалита на Кирх. Съдебните спорове между предприемача и банката продължават вече почти цяло десетилетие и са една от най-дългите законови битки в историята на корпоративна Германия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK