БСК настоява за отлагане на закона за управление на отпадъците

Българската стопанска камара (БСК) настоява за отлагане на  процедурата за съгласуване и консултиране на вариант на нов  Закон за управление на отпадъците, съобщи пресцентърът на  камарата, цитиран от БТА.


Тяхното искане се подкрепя също от браншови организации  от металургичната, хранително-вкусовата, рециклиращата  промишленост. От камарата припомнят, че  бизнесът е изразил е на мнение, че в този си вид нормативният акт не решава натрупаните проблеми в управлението на отпадъците. Ръководството на организацията иска да бъде осигурено време за  "адекватно консултиране на закона", включително на оценка за  въздействието, както и съобразяване с изразените становища и  предложения на основните засегнати сектори. Ръководството на камарата е изпратило писмо до премиера Бойко Борисов и министрите на околната среда, на  финансите, на икономиката, на труда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK