Рекорден брой велосипеди ще затворят столичните улици днес

Рекорден брой велосипеди се очаква да затворят централните столичните улици заради поредната акция за популяризиране на придвижването  през града на две колела. Събитието се организира по повод Световния ден за ходене на работа с колело. Участниците ще се опитат да поставят рекорд за броя велосипеди, които могат да се поберат на площ от 16 паркоместа.


Походът ще започне от 18 часа на площада пред храма Св. Александър Невски.След това велосипедистите ще преминат по ул. "Г.С. Раковски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Евлоги Георгиев" и ще завършат обиколката си при паметника на Съветската армия. Така организаторите на шествието се стремят да популяризират този по-екологичен начин на придвижване. Сред целите им е и насочване на вниманието към състоянието на инфраструктурата за велосипедисти. Велосипедистите ще призоват шофьорите за повече толерантност към "колегите" си на две колела.


Всички улици по маршрута ще бъдат затворени, за да се осигури безопасността на участниците.Подобен поход се организира за 14-и път.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK