Бундесбанк е против преструктуриране на гръцкия дълг

Новият президент на Бундесбанк е против преструктуриране на гръцкия дълг, съобщава БТА. Новоназначеният президент на германската централна банка  Йенс Вайдман подкрепи позицията на Европейската централна банка, като се противопостави на идеята за преструктуриране на гръцките финанси.


Вайдман заяви на пресконференция, че промяната на падежа на гръцките облигации не може да бъде заместена с програма за преструктуране на финансите на държавата. Според него разсрочването на дълга няма да доведе до промяна на другите фактори като перспективите за растеж и бюджетен излишък.


Преструктурирането на дълга би направило гръцките облигации неприемливи гаранции, когато банките искат да вземат пари на заем от ЕЦБ. Според Вайдман  много гръцки банки биха се оказали без финансиране.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK