Ректорът на Селскостопанската академия Светла Бъчварова ще бъде отстранена

Земеделският министър Мирослав Найденов разкри загадката кой ще бъде сменен от неговото ведомството, съобщи bTV. Това ще бъде ректорът на Селскостопанската академия Светла Бъчварова. Предложението за нейното освобождаване дал лично Найденов, призна земеделският министър.


"Поисках Сметната палата да извърши одит на Селскостопанската академия. Срещнах се с председателя на Сметната палата, който ме запозна с допълнителния доклад. Ще предложа още в първите работни дни на министър-председателя смяна на директора на Селскостопанска академия", категоричен бе министърът.


Той допълни, че извършените проверки по отношение на дейността на академията са констатирали  системни нарушения и, ако се наложи, ще бъде сезирана прокуратурата.


Ректорът на Селскостопанската академия Светла Бъчварова беше заместник-министър на земеделието и храните в правителството на Тройната коалиция. Още вчера се появиха предположения кой ще бъде отстранен от земеделското министерство, след като за такава смяна намекна премиерът Бойко Борисов. Самият Найденов заяви, че има известни забележки към работата на Селскостопанската академия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK