HP може да разшири дейността си в България

Hewlett Packard може да разшири дейността си в България, заяви Уолтър Рейхърт, директор на отдела за развитие на международната търговия на най-голямата технологична компания в света, предаде БТА. Той направи тази прогноза на среща на посланиците Елена Поптодорова и Джеймс Уорлик, придружавани от представители на Американската търговска камара и Агенцията за инвестиции, с ръководители на фирми в областта на информационните технологии. Срещата, спонсорирана от компанията Cisco се състоя вчера следобед в хотел "Фор сизънс" в Пало Алто, Силициеватадолина.


Откритият през 2006 г. център за поддръжка на софтуер в София е един от шестте най-добри подобни обекта на компанията в света, заяви представителят на американската компания. Новият генерален директор на HP Лео Апотекър иска да постави акцент върху развитието на софтуерния сегмент в дейността на компанията, така че ще се нуждаем от повече специалисти в тази област, с каквито разполага България, казаРейхърт. Голямото предимство на България пред други страни са добре обучените кадри. Вие имате талантливи хора и това много ни улеснява, добави той.


HP е най-голямата технологична компания в света, с 304 хиляди служители, развиваща дейност в над 170 държави и България може да бъде горда, че решихме да създадем центъра за обслужване в София, където вече работят над 3000 български специалисти, увери Рейхърт. Удоволствие е да се работи с България, правителството ви тясно си сътрудничи с HP, добави той. По-късно делегацията посети централата на компанията вКюпъртино, с което приключи петдневната си обиколка в четири американски града - Чикаго, Хюстън, Финикс и Сан Франциско, целяща да представи България като добра дестинация за американски инвестиции и търговия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK