Fiat може да стане мажоритарен собственик на Chrysler по-скоро

Fiat може да увеличи дела си в Chrysler Group до над 51% преди първоначалното публично предлагане (IPO), съобщава Bloomberg. Автомобилната компания иска да купи акциите на по-ниска цена. Серджо Маркионе, който е главен изпълнителен директор на Fiat и  Chrysler каза, че е "възможно"  Fiat да купи повече акции. Той добавя, че колкото повече чакат, толкова по-високи стават цените.


Fiat увеличи дела си в  Chrysler до 46% вчера, след като изплати заеми към американското и канадското правителство на стойност от 7.6 млрд. USD. Италианската автомобилна компания очаква да получи още 5% от акциите на  Chrysler през последното тримесечие на годината заради развитието на икономични автомобили за Chrysler.


Серджо Маркионе предвижда публично предлагане на акции на  Chrysler през 2012 г., в  зависимост от условията и финансовите нужди.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK