Twitter купи Tweetdeck

Twitter е купила TweetDeck, съобщава CNN, като се позовава на "източници близки до сделката". Сумата ще бъде изплатена в микс от кеш и акции.Микроблогинг социалната мрежа води преговори за купуването на приложението TweetDeck още от февруари, като в надпреварата се беше включила и компанията UberMedia. В последните седмици в световните медии се появиха множество слухове около сделката, които компанията отказваше да коментира. Макар и да няма официален коментар по сделката, в PR профила на Twitter се казва, че "продължаваме да не коментираме слухове".


UberMedia е собственик на популярни мобилни приложения за Twitte. По рано през годината те бяха спрени за над 24 часа, като изтъкнатата причина беше, че приложенията не отговарят на условията за употреба на Twitter.


Още през март Twitter заяви, че планира да ограничи достъпа на външни приложения, защото променяли изживяването на потребителите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK