Китай дискриминирал чуждестранните инвеститори

Според изследване на Европейската търговска камара в Китай Пекин нарушава обещанията си за свободна търговияПравителството на Китай има нелоялно отношение към чуждестранните инвеститори, считат европейски компании. Те очакват дискриминацията към тях да се засили, съобщава БТА, позовавайки се на изследване.


Проучването, изготвено от Европейската търговска камара в Китай, установява, че Пекин нарушава обещанията си за свободна търговия, докато се опитва да гради световно конкурентни техннологични индустрии.


Според 43% от участвалите в проучването 598 европейски компании Пекин дискриминира чуждестранния бизнес. Същото проучване миналата година е отчитало 33%. Повишен до 46% е и процентът на тези, които очакват проблемът да се задълбочи през следващите две години.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK