Ще разбуди ли новата зала и музикалната сцена

С близо 20 хил. души капацитет, идеална акустика, входове, през които може да минават огромните тирове с музикално оборудване, новата зала трябва да издигне софийската музикална сцена на съвсем друго ниво. Организаторите на концерти не крият, че през годините страната ни е била подминавана многократно от големи звезди точно поради липсата на модерно съоръжение. Меломаните знаят какво мъчение са понякога концертите в старите зали и стадиони.


По-големи и по-малки очаквания


"Новата зала е чудесно съоръжение, което чакаме вече 30 години. Имаме големи планове, част от които ще осъществим вероятно и тази година", разказа за в. "Пари" Иван Несторов-Амебата от "София Мюзик Ентърпрайсис". Компанията вече работи заедно с мениджмънта на залата, от който са доволни. Но засега няма подписан договор. Затова и плановете остават тайна. Други обаче не споделят ентусиазма му. "Към момента нямаме връзка с ръководството на залата. Честно казано моите впечатления са, че това ще бъде изцяло спортна, а не концертна зала", каза от своя страна съсобственикът на друга голяма компания за организиране на концерти - "Болкан Ентъртейнмънт Къмпани".
Потенциал


Все пак предимствата на залата са безспорни. "Досега 6000 души беше максимумът за концерт на закрито - в НДК, а сега ще е почти 20 000", обяснява Несторов. Така стават възможни мегаконцерти и през зимата, които досега се провеждаха само на открито. Но дори в топлото време залата може да бъде предпочитана, защото е напълно климатизирана. Тя позволява и да се развихрят т. нар. фемили шоута - спектакли, подобни на мюзикъли, с акробати, моторни каскади и т. н., които досега бяха напълно невъзможни за зала.


И предизвикателства


С едно наум оставаме обаче за ефекта върху цените. Големите звезди взимат космически хонорари, а наемът на новата зала може да оскъпи допълнително билетите, които в последната година подгониха трицифрени суми, и то за звезди, попрехвърлили славата си. Тогава колко би струвало да чуем наистина актуална в момента звезда, като например Лейди ГаГа или Риана? Отговорът може тотално да не се хареса на джобовете ни. Все пак Несторов остава оптимист. "Залата неизбежно ще следва търговската логика. Ако цените са твърде високи, няма да има събития. Ако са твърде ниски, ще е на загуба", смята той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK