Потребители: Microsoft е виновен за спирането на Skype

Всеобщото негативно мнение за Microsoft отново излезе на показ след вчерашния срив на SkypeВчера по обяд българско време милиони потребители по света усетиха проблем с VoIP услугата Skype. Това доведе до бум от туитове, съобщаващи за проблема. Според повечето потребители причината е в приключилата преди дни сделка за закупуване на Skype от Microsoft на стойност 8.5 млрд. USD.


Ако се съди по международния потребителски гняв, точно редмънтската компания е виновна за спирането на Skype. Мнението се подкрепя и от някой по-разпалени блогъри. За всеобщо нещастие трябва да мине известно време преди Skype да заработи с инфраструктурата на Microsoft и сделката да има фактическо влияне.


Въпреки това става очевидно, че Skype изпитва проблеми. В края на декември миналата година имаше подобен проблем, който обаче продължи по-дълго. Обяснението на Skype тогава беше, че проблема се дължи на така наречените supernodes, които са основна част от връзката между потребителите. Решението му отне няколко дни, а пълното възстановяване отне около седмица.
Малко след вчерашния срив, компанията предложи решение, което се стори доста сложно на много потребители. По-късно в официалния блог на Skype се появи информация за нова версия на софтуера за Widnows и предстоящата да излезе днес версия за Mac OS, както и инструкции за ъпдейт за потребителите на Linux.


Подобна реакция на потребителите имаше и след сделката между Microsoft и Nokia. Финалндските смартфони вече ще разчитат на операционната система Windows Mobile. Новината доведе до огромно количество негативни коментари и прогнози, че отрицателните резултати на Nokia ще станат още по-лоши.


От реакциите на потребителите се вижда колко доверие имат те в Microsoft. Макар и да е стара и огромна компания, сравнена със Skype, точно Microsoft беше обвинена за срива. Коментарите за сделката с Nokia също са показни за липсата на уважение към марката Microsoft.


Всичко това показва, че Microsoft има спешна нужда от качествени продукти и реклама. Началото беше дадено с Windows 7, която се слави с добро име сред потребителите, а само времето ще покаже дали тенденцията ще продължи в положителна или отрицателна посока.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK