Топ 3 на най-големите градски паркове в България

1. Морската градина във Варна - 820 дка. Уникалността на морската градина идва от това, че тя е естествено продължение към плажа и морето и плавното преливане от парков към морски ландшафт. Значението й е огромно, тъй като тя опреснява и пречиства въздуха на все по-разрастващия се град.


2. Паркът в Сандански - 344 дка. Наречен през 1981 г. "Свети Врач", паркът в Сандански дава дом на над 200 средиземноморски растителни вида, някои от които природни забележителности на над 550 години.


3. Паркът в Ямбол - 278 дка. Лесопарк "Боровец" в землището на Ямбол е с надморска височина 150-230 м. Горският фонд е с площ от 89.7 ха. Съществуващата растителност е създадена по изкуствен път и включва видове като акация, гледичия, черен бор, биота, мъждрян, мекиш, явор, ясен, липа, бадем, люляк.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK