Столичната община ще плаща за цветя и пейки между блоковете

От тази седмица всеки жилищен блок в София може да кандидатства пред Столичната община с проект за облагородяване на междублоковите пространства. Документи ще се приемат в дирекция "Зелена система" до 22 юни. Столичната община ще дава до 3000 лв. за етажна собственост и до 5000 лв. за нестопански организации. Общият бюджет на програмата "Зелена София" за 2011 г. е 200 000 лв.


Изискванията
Има две важни условия за участие в програмата - блокът да е регистриран по Закона за етажната собственост и теренът, който ще се облагородява, да е общински. Общината доставя всичко необходимо - техника и оборудване като косачки, пейки, декоративни огради и посадъчни материали. Трудът на съседите е доброволен и няма да се заплаща. Формулярът за кандидатстване може да бъде изтеглен от сайта на Столичната община www.sofia.bg в рубриката "Зелена система - новини". отговор от кметството може да се очаква през август. Съседите ще имат 3 месеца срок да облагородят градинката си. Ако не поддържат градинките си в следващите 3 години, ще има санкции.


Опитът досега
Миналата година по същата програма пари се отпускаха само на три столични района и експериментално са облагородени 65 градинки. Резултатите са отлични и затова от тази година общината включва в програмата "Зелена София" всички 24 района.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK