EBay и PayPal съдят Google за кражба на търговски тайни

EBay и неговото подразделение за онлайн плащания PayPal завеждат дело срещу Google и двама негови мениджъри за кражба на търговски тайни, свързани с мобилни сиситеми за разплащане. Двамата обвинени служители - Осама Бедие и Стефани Тилениус преди са работели в PayPal, а сега ръководят новата мобилна платежна система на Google, която се изгражда в партньорство с MasterCard, Citigroup и телефонната компания Sprint.


Делото подчертава нарастващата конкуренция между компании в широк диапазон от сфери - от занимаващи се с традиционно финансиране до такива от Силициевата долина - за заемане на дял от мобилните разплащания, чиито възможности се оценяват на 1 трлн. USD. Бедие, който е работил за PayPal в продължение на 9 години, е обвинен, че е присвоил незаконно търговски тайни и ги е разкрил на новите си работодатели от Google. Тилениус е обвинена, че е привлякла Бедие в конкурентната компания, с което е нарушила договорните си споразумения с еBay. Бедие също е обвинен, че се е опитвал да привлече свои бивши колеги от еBay. Преди да смени работата си, Бедие е ръководел тригодишни преговори между двете компании PayPal да служи за мобилни разплащания за опреационната система на Google Android.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK