Дянков: НДК ще влезе в забранителния списък за приватизация

НДК ще бъде включен в забранителния за приватизация списък, каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Промяната в статута и начина на управление на НДК е била наложителна стъпка, каза още Дянков. Досега НДК е управлявано от творческо-стопанско обединение и това е заварено положение от 80-те години на миналия век, обясни той. Дянков посочи, че действащото в момента законодателство не познава такъв вид юридическо лице.


Искаме прозрачност и затова беше направена тази промяна, обясни Дянков. Той посочи, че избраният сега съвет на директорите има задача да управлява НДК, а не да се отъждествява с НДК. Следва се принципът на преобразуване в държавно дружество. Като принципал на НДК гарантирам, че промяната няма да доведе до промяна в предназначението на НДК, а напротив - ще се работи за развитие и осъвременяване на комплекса, за да бъде още по-добре разпознаваем център на европейската културна мрежа, каза Дянков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK