Спецсъдът изглежда не е привлекателен за магистратите

Само по един кандидат засега е подал документи за всеки един от ръководните постове на новосъздадените специализирани съд и прокуратура, сочат данните в Интернет сайта на Висшия съдебен съвет. Крайният срок за подаване на документи изтече на 27 май, но е възможно да има подадени кандидатури по пощата, съобщиха за БТА .


За председател на Апелативния специализиран съд е подал документи изпълняващият длъжността ръководител на Окръжен съд-Хасково Росен Русев.  Съдията Станимир Миров от Софийския районен съд пък е кандидат за председател на първоинстанционния спецсъд. Миров е бил следовател в Русе и София, а в последните пет години е съдия.


За ръководител на апелативната спецпрокуратура се е кандидатирал прокурорът от Върховната касационна прокуратура Борислав Сарафов. За първоинстанционната прокуратура кандидат е обвинителят Светлозар Костов, който е бил зам-окръжен прокурор на Бургас. От февруари миналата година работи по посочената от МВР група "Октопод".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK