Фандъкова ще иска да се намали звукът от джамията в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще поиска да бъде намален звукът от високоговорителите на джамията в центъра на града като следващата седмица тя ще се срещне с главния мюфтия Мустафа Хаджи и с настоятелството на джамията за решаване на проблема.


"Ще направим всичко възможно да се свали съответно и звукът, за да може да се свали и напрежението. Искрено вярвам, че по този начин ще върнем добрия тон, защото при спазване на религиозните свободи на хората все пак да не се нарушава и общественият ред чрез прекомерно висок шум от високоговорители", каза Фандъкова.


Тя е разпоредила проверка на протестния митинг пред джамията от миналия петък, организиран от "Атака" и прераснал в побой. "Общественият ред беше нарушен и това е недопустимо още повече от парламентарно представена политическа сила. Беше нарушена границата на съгласуваната зона за протеста и аз съм възложила да бъде санкциониран организатора с максималната глоба, която позволява наредбата", каза Фандъкова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK