Samsung се опитва да задължи Apple да покаже следващите iPhone и iPad

Корейската компания иска да се убеди, че устройствата на двете компании не си приличатСъдебните спорове между мобилните гиганти Apple и Samsung приемат интересен обрат. Адвокатите на корейската компания са подали съдебен иск в петък, с който задължават Apple да предаде образци на следващите модели iPhone и iPad.


Това е отговор на иска на Apple, с който се изисква от корейската компания да предаде мостри на устройства като Droid Charge и Galaxy Tab 10.1. Основанието за иска на Apple е, че компанията иска да разбере дали новите устройства на Samsung попадат под същите искове за нарушаване на интелектуална собственост, под които попадат и старите устройства. Apple вече подаде искове за нарушаване на патенти за устройствата Nexus S, Captivate, Continuum и Mesmerize.


Интересното в тази съдебна игра е, че всички устройства, които Apple изисква от Samsung са официално обявени, а повечето вече са показвани на събития за медиите, макар и да не са пуснати в продажба. В същото време не е ясно дали и кога ще има нов iPhone или нов iPad. В иска си адвокатите на Samsung са поискали мостри на "версията за продажба на следващото поколение iPhone, което Apple ще пусне в продажба, независимо дали продукта ще се казва "iPhone 4S", "iPhone 5" или ще носи друго име". По подобен начин се описва и следващото поколение iPad.
Единственото логично обяснение защо Samsung има нужда от устройствата на Apple, след като дори и да нарушава патенти едва ли ще промени нещо по устройствата си, е наливане на масло в огъня. Макар и двете компании да са дългогодишни партньори, а Apple да е един от основните клиенти на корейския гигант, е ясно, че съдебните спорове ще продължат дълго и с пълна сила.


През април Apple обвини Samsung, че е копирала мобилните устройства на Apple, както в интерфейса на устройствата, така и в дизайна им. Американската компания твърди също, че устройствата на Samsung нарушават патентите на Apple, което води до нелоялна конкуренция. Корейците отвърнаха с множество съдебни дела в различни страни, за нарушаване на техни патенти от Apple.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK