Андерс Фог Расмусен ще участва в срещата на НАТО във Варна

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също ще се включи в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда във Варна. За втори път среща от подобен ранг се провежда в България. В рамките на визитата си в България  Расмусен  ще има срещи с президента Георги Първанов, с председателката на Народното събрание Цецка Цачева, с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на външните работи Николай Младенов.


През изминалите три дни от форума бяха обсъждани теми, свързани с кибертероризма, управлението на Афганистан, ядреното разоръжаване в Европа, икономическата криза и сигурността, както и сигурността в Африка и Арабския залив. Участие във форума взеха българският военен министър Аню Ангелов и външният министър Николай Младенов. Младенов каза, че България има добри контакти в Либия и ще се включи в мисията по възстановяването на мира в страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK