За 14-ти път в. Пари награждава най-добрите банки

За 14-та година в. Пари, част от шведската медийна компания Bonnier Group, която присъства на 21 пазара с повече от 150 издания, награждава най-добрите банки. Церемонията по връчването на наградите в банковата класация на изданието ще се проведе днес в хотел Хилтън, от 20 часа. На събитието ще присъстват изпълнителни директори и висши банкови мениджъри, както и известни представители на бизнеса и политическите среди. Партньори на събитието са Мicrosoft България, Air France, Mazda и VIP Security.


През 2011 година класацията се базира на нова методология, изготвена от инвестиционната компания Ориенс. "Последните години показаха колко са важни инвестициите за ръста на икономиките в Централна и Източна Европа. Затова, Банковата класация на в. "Пари" цели да отличи банките, които най-успешно и ефективно разпределят ограничените капиталови ресурси в България. Отвъд тази цел е и нашето желание да провокираме професионална дискусия за моментното състояние и бъдещите перспективи пред този ключов за страната ни сектор", споделя Виктор Димитров, инвестиционен мениджър в Ориенс.


Класацията е базирана на солидна методология, като активно ангажира в процеса и самите банки. Методологията следва принципа, че полза има единствено от класации, които са обективни и се основават на прозрачни и предвидими критерии. Те съчетават финансови показатели, пазарна позиция, управление на риска, отчитайки и приноса на банките към развитието на бизнеса и обществото в България.
За пръв път банките участват в класацията активно - чрез попълване на детайлни въпросници. Ще бъдат определени победители в три отделни категории: Специална награда на в. "Пари" - Банка на 2010 г., Най-добра банка Корпоративно банкиране, Най-добра банка Банкиране на дребно.


Методологията е допълнително оценена от избрано жури от професионалисти, с богат опит във финансовия сектор в България и чужбина. Членовете на журито са както следва:Анна Ризова, Партньор Wolf Theiss БългарияВаско Райчев, Председател на Deloitte BulgariaВладимир Моллов, Президент ACG Private Equity S.A.SДана Денис-Смит, Управляващ директор Marker GlobalДидие Щосел, зам.-председател на борда на директорите на Нова ТВНиколо Доси-Делфини, Директор PKB Privatbank

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK