Samsonite очаква 1.5 млрд. USD от IPO в Хонконг

Компанията за производство на багажни чанти Samsonite International очаква да събере 1.5 млрд. USD от първично публично предлагане ( IPO) на акциите си в Хонг Конг.  Samsonite и инвеститори предлагат  671.2 млн. акции в  Хонг Конг на цена между 13.50  и  17.50  хонгконгски долара, съобщава Bloomberg. Компанията планира да определи крайна цена за  IPO-то на 9 юни и да започне търгуването на акции на 16 юни.


Компанията ще пусне свои акции на борсата преди Coach Inc. и  Prada SpA, защото се стреми да увеличи пазарния си дял в Китай. От Samsonite считат, че Китай има най-голям потенциал за развитие и компанията планира да отвори магазини в 140 града.  В страната разходите за чуждестранни стоки се увеличават.


Производителят на козметика  L’Occitane International SA увеличи дела си с 37% след април миналата година, когато направи  IPO в Хонконг.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK