Фонд "Земеделие" е превел 3.7 млн. лв. за селскитерайони и рибарството

Държавният фонд "Земеделие" е превел 3,7 млн. лв. по програмата за развитие на селските райони и по програмата "Рибарство", съобщиха от фонда. Одобрени са и инвестиции за микропредприятия за 4,6 млн. лева.Плащанията са по пет от мерките на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ и по три проекта, одобрени от ИАРА, за местни инициативни групи по оперативната програма за развитие на сектора "Рибарство".


Преведените средства по ПРСР са 1 593 555 лв. и са за проекти по мерките "Модернизиране на земеделските стопанства", "Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания", "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности", ЛИДЕР - "Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони" и по мярката "Техническа помощ".По ОП "Рибарство" изплатените субсидии са на стойност 2 110 698 лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK