Поскъпването на тока няма да бъде повече от 2% от юли

Увеличението на цената на тока за клиентите и на трите електроразпределителни дружества (ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН) няма да надвиши 2% от 1 юли, заяви днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев след приключване на открито заседание за обсъждане на цените. Работната група на регулатора предлага повишение на средната цена на тока за клиентите на ЧЕЗ с 1.37%, за тези на Е.ОН - с 1.22% и за потребителите, обслужвани от ЕВН - с 1.7%.


След днешното заседание Семерджиев каза, че някои забележки на дружествата ще бъдат взети под внимание, но това няма да промени значително предварителните разчети на ДКЕВР и няма да има по-високо от 2% повишение за никое от трите дружества. Семерджиев не предполага бъдещо увеличение на цените на тока, заради определяните сега по-ниски от заявените от трите дружества цени. За следващи периоди има трайна тенденция за оптимизиране на разходите при електроразпределителните дружества, каза той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK