Уорлик: САЩ ще бъдат инвеститор "номер 1" в България през 2011 г.

През тази година САЩ ще бъдат инвеститор "номер 1" в България, прогнозира в отговор на въпрос при посещението си във Вълчи дол американският посланик Джеймс Уорлик.Той допълни, че е голям оптимист по отношение на бъдещите американски инвестиции у нас.


И през миналата година САЩ бяха инвеститор "номер 1" в България, което показва, че американските компании имат интерес към страната ви, обясни дипломатът.Уорлик каза, че се завръща от обиколка в САЩ заедно с българския посланик Елена Поптодорова, където са имали срещи с представители на американския бизнес и със селскостопански производители.


Участник в срещите е била и земеделска компания, която има инвестиции в Румъния. Това са компании, които ще се опитаме да привлечем в България, каза дипломатът. Уорлик коментира още, че в САЩ е имал среща и с ръководството на американската компания "Шеврон", която ще проучва за находища на шистов газ в България. От компанията смятат, че има такива находища, но докато не приключат проучванията, нищо не може да се каже със сигурност, посочи посланикът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK