Японското производство се възстановява

Най-новите правителствени данни сочат, че заводското производство в Япония показва първите признаци на възстановяване, въпреки че още се усещат ефектите на земетресението от март. Фабричното производство се е увеличило с 1% през април в сравнение с предишния месец, докато компаниите продължават да работят за отстраняване на проблемите със снабдяването. Производството все пак е с 14% по-малко от април миналата година.


Анализатори смятат, че ако ръстът продължи със сегашните темпове, страната ще се завърне към производствените нива отпреди бедствието до август или септември. Един от най-силно засегнатите сектори беше автомобилостроенето. Автопроизводителите обикновено не държат големи запаси от части, така че когато снабдителните линии са били нарушени, няколко компании са били принудени да спрат производството. По-рано Toyota каза, че през април са произвели 74.5% по-малко автомобили в сравнение с април 2010 г., Honda отчете спад от 81%, а Nissan – 48.7%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK