Рекорден брой на издадените визи на руски граждани

За първите пет месеца на 2011 г. Консулската служба на България в Русия е издала над 56 хил. визи на руски граждани или с 53% повече спрямо същия период на 2010 г. В сравнение с 2009 г. увеличението е 106%. От 25 май среднодневният обем издавани визи е около 4000, а на 25 май са били издадени рекорден брой визи –  4 760, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР). След майските празници в основния визов център са приемани по около 1500 индивидуални заявители, което представлява ръст с над 100% на частните пътувания в сравнение с миналата година.


Консулската служба е въвела удължено работно време и приемането на визови заявления започва в 8.00 часа. Издаването на готовите документи се извършва до 21.00 – 21.30 часа.


Откриването на втория временен визов център за акредитирани туроператори значително облекчи работата с индивидуалните заявителии до сега няма оплаквания от граждани и туроператори, коментират от МВнР.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK