CEE Stock Exchange Group иска да участва в приватизацията на БФБ

Обединението от фондовите борси във Виена, Будапеща, Любляна и Прага - CEE Stock Exchange Group, има интерес към закупуването на още борси в Централна и Източна Европа, сред които румънската и българската. Това заяви в интервю за CNBC главният изпълнителен директор на групата Михаел Бул. БФБ-София и Букурещката борса са сред основните ни цели за придобиване, обясни той. По думите му CEE Stock Exchange Group следи и други балкански и бивши югославски пазари.


"Периодично провеждаме добри неформални разговори с борсата в Букурещ, но за момента нищо конкретно не е постигнато", каза Бул. Тя е собственост на румънски брокерски къщи и банки и все още има 5% ограничение върху правата за гласуване.


В съседната на Румъния страна, България правителството все още е собственик на 50% от БФБ-София, на има планове да я приватизира. "Веднага щом бъде задействана процедурата по приватизация, ще проявим интерес", обясни Михаел Бул. Като цяло CEE Stock Exchange проявява интерес към всички държави в Централна и Източна Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK