Промените в Конституцията ще се обсъждат от временна комисия

Промените в Конституцията, които бяха предложени от ГЕРБ, заради идеята на финансовия министър за въвеждане на Пакт за финансова стабилност, ще бъдат обсъждани от временна парламентарна комисия. Тя беше съдена от парламента, а в нея влизат 19 депутата. Председател на комисията ще бъде зам.-председателят на ГЕРБ Искра Фидосова, заместниците й са Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ, Любен Корнезов, депутат от Коалиция за България, Алиосман Имамов, зам.-председател на ДПС, Екатерина Михайлова, депутат от Синята коалиция и Огнян Стоичков, депутат от "Атака". Във временната комисията влизат общо девет депутати от ГЕРБ, по трима от Коалиция за България и от ДПС, двама от "Атака" и по един народен представител от Синята коалиция и от независимите.


Решенията в комисията ще се вземат с гласовете на 2/3 от присъстващите депутати, а в срок от седем дни членовете й трябва да изготвят предложения за промени в Конституцията. Според Любен Корнезов от Коалиция за България комисията е излишна и няма да роди нищо, а само може да изроди Конституцията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK